Blandt de mange vidt forskellige kulturelle arrangementer i Silkeborg Kommune står regattaen frem som flagskibet. Her går et væld af lokale foreninger, kunstnere, leverandører, sponsorer og kommunen sammen om at skabe noget, der er helt særligt for vores kommune.

Derfor er det selvfølgelig uendeligt trist, at det i år endte med en konkurs, som er særlig hård ved de lokale aktører og leverandører, som knoklede for at skabe festen.

I Silkeborg Kulturråd var vi ganske rystede over kommunens oprindelige udmelding om, at man ikke ønskede at evaluere arrangementet. Derfor vil vi gerne rose borgmester Helle Gade for at ændre den udmelding ved at varsle dialogmøder, hvor forløbet bliver evalueret. Vi vil gerne bidrage til dialogen på vegne af vores medlemmer af KulturSilkeborg i de mange forskellige dele af kulturlivet i Silkeborg Kommune. Der er nemlig mange af vores medlemmer, der blev meget hårdt ramt af konkursen.

Det bliver svært at få en ny regatta op og stå ovenpå konkursen. Den nye arrangør skal ud og overbevise samarbejdspartnere over hele landet om, at vi både kan og vil betale for festen i Silkeborg. Den opgave kræver, at der bliver samlet op på erfaringerne fra 2022. For hvis regattaens konkurs overhovedet skal kunne bruges til noget fremover, må det jo netop være, at vi kan bruge erfaringerne til at undgå at gentage fejlene. Uden en grundig evaluering mangler der et oplyst grundlag for en ny organisation, der kan få styr på økonomien.

Regattaen ligger dybt i Silkeborgs DNA. Vi kan ikke og vi skal ikke leve uden regatta i fremtiden. Derfor bakker vi helhjertet op om, at vi får samlet og anvendt de dyrt betalte erfaringer og lærer af fejlene fra årets konkurs. Det er en forudsætning for, at vi kan udvikle fremtidens regattaer – både økonomisk og kulturelt.

Med venlig hilsen

Silkeborg Kulturråd

Karsten Petersen, Erling Kyvsgaard, Johannes Konstantin Neergaard, Rebecca Arnaldo Bjørnholt, Michael Jensen, Steen Hovmand, Bente Refslund, Tommy Nielsen, Troels Witter, Kaludiusz Horrowitz, Jette Falster